Säännöt

Kohteesta Valtakausi

Valtakaudessa pätee tällä sivulla luetellut säännöt kaikkien pelaajien pelikokemuksen parantamiseksi. Noudattamalla niitä takaat itsellesi ja muille mukavan pelikokemuksen. Sääntörikkomuksesta seuraa aina ylläpitäjän mielentilan mukainen rangaistus. Armahdusta on mahdollista anoa, mikäli tähän nähdään erityinen ja painava syy, esimerkiksi pelaajan merkitys yhteiskunnalle palvelimella.

Kaikkia sääntöjä kuitenkin tulkitaan tapauskohtaisesti. Mikäli olet epävarma, vastaus on hyvin usein: Ei ole sallittua.

Huomaa kuitenkin, että palvelimen eri valtioissa voi päteä sääntöjen lisäksi myös lait, jotka eivät ole ylläpidon valvonnan alaisena.

Grief

Grieffaaminen on kiellettyä koko palvelimella. Tämä käsittää myös maiseman tuhoamisen. Valtioiden alueilla vain valtion virastoilla on oikeus rakennusten purkuun. Kotietsinnöissä rakenteiden purkaminen on sallittua, kunhan jäljet korjataan. Valtioiden grief-poikkeuksiin on aina oltava painava syy. Maiseman tuhoamiseksi katsotaan myös epämääräiset rakennukset, jotka eivät sovellu palvelimen aikakauteen tai tyyliin.

Palikoiden rikkomista ei lasketa grieffaukseksi, jos se on ainut tapa päästä käsiksi esimerkiksi piiloarkkuun tai huoneeseen. Esimerkiksi lattian alla olevan arkun kaivaminen esiin ei ole grieffausta, jos siihen ei voi muuten päästä käsiksi.

Murtautuminen

Rakennuksiin murtautuminen seinien läpi on kiellettyä. Murtautuminen on sallittua vain ovien ja ikkunoiden lävitse (puuaidat, lasi, kalterit). Tämä sääntö koskee myös omia rakennuksia!

Varastaminen

Varastaminen on sallittua, kunhan siitä ei aiheudu merkittävää kärsimystä ja haittaa kohdepelaajan (tai valtion) toimeentulolle. Poikkeuksena tähän sääntöön ovat kirjoitetut kirjat, joiden varastaminen on kielletty kokonaan. Epäselvissä tilanteissa ole yhteydessä ylläpitoon.

Metapelaus

Pelin ulkopuolella pelistä puhuminen on sallittua tietyissä määrin, mutta esimerkiksi kuollessa kuolinpaikan, -syyn tai muiden akuuttien ja meneillään olevien asioiden kertominen on kiellettyä, sillä se aiheuttaa epäreilun aseman muille pelaajille.

ALT-Tilit

Usealla tilillä pelaaminen on sallittua, kunhan kyseiset hahmot eivät ole missään tekemissä pelinsisäisesti. Tileillä samanaikaisesti pelaaminen on kielletty. Tileistä valehteleminen on myös kielletty.

Huijaukset

Kaikenlaiset pelin ulkopuoliset apuvälineet ja huijaukset ovat kiellettyjä. Näihin lukeutuvat esimerkiksi minimap, x-ray, autoclickerit ja muut pelaamista helpottavat tekijät. Takaathan kaikille reilun pelikokemuksen!

Bugien hyväksikäyttö

Bugien hyväksikäyttö on kiellettyä. Kaikki bugeista aiheutuneet hyödyt on syytä aina minimoida omatoimisesti. Jokaisesta bugista on aina ilmoitettava ylläpidolle. Bugien hyväksikäytöstä rangaistaan aina ankarasti.

Käyttäydy asiallisesti

Käyttäydy palvelimella asiallisesti. Muiden tarkoituksellinen kiusaaminen, chatin spammaaminen, rasismi ja muut vastaavat asiaankuulumattomat toiminnat tulee jättää pois. Roolipelillinen häiriköinti on sallittua, kunhan se ei mene henkilökohtaisuuksiin ja on ymmärrettävissä roolipelilliseksi. Tämä sääntö pätee myös Valtakauden foorumeilla ja Discordissa.

Vallankaappaukset

Valtakaudessa on sallittua yrittää vallankaappausta sekä järjestää valtioiden välisiä konflikteja. Lähtökohtaisesti ylläpito ei puutu konflikteihin millään tavalla, vaan vallankaappausyritys tulkitaan onnistuneeksi, kun voimassaoleva hallitsija luovuttaa, tai osapuolet saavat keskinäisen sopimuksen aikaiseksi.

Vallankaappauksen edellytys on, että vastapuolelle on annettu roolipelillinen ilmoitus etukäteen tulevasta konfliktista, tai annettu selvästi ymmärtää, että konflikti on syttymässä. Molemmilla osapuolilla tulee olla realistinen mahdollisuus reagoida tilanteeseen. Hyvien tapojen mukaisesti esimerkiksi hyökkäykset on hyvä ajoittaa sellaiseen aikaan, että palvelimella on mahdollisimman paljon pelaajia paikalla samanaikaisesti.

Mikäli konflikti kestää pitkään, eivätkä osapuolet saa sopimusta aikaan / kumpikaan osapuolista ei luovuta, voi ylläpitäjä puuttua tilanteeseen. Jos toinen osapuoli on hallinnut tilannetta tarpeeksi pitkään (esimerkiksi miehittämällä valtion suurimmat kaupungit), voidaan tämä julistaa ylläpidon päätöksellä sodan voittajaksi. Mikäli tilanne on tasainen eikä kumpikaan osapuoli ole merkittävästi voitolla, annetaan konfliktin jatkua niin kauan kunnes voittajaosapuoli voidaan realistisesti julistaa.