Ominaisuudet

Kohteesta Valtakausi

Tällä sivulla on esiteltynä joitakin Valtakauden ominaisuuksia.

Mikäli lisäät ominaisuuden, joka vaatii pitkän selostuksen, tee sille oma sivunsa.

Alkoholin valmistaminen

Valtakaudessa voit valmistaa erilaisia alkoholijuomia, kuten vehnäolutta, kiljua ja omenaviiniä. Alkoholijuomien valmistuksessa käytetään muun muassa pataa ja tynnyreitä.

Kuoleminen

Kuollessasi joudut Tuonelaan, jossa viettämäsi aika vaihtelee kuolinsyyn mukaan. Tavanomaisen kuoleman kohdalla aika on 30 minuuttia, kun taas rutto- ja murhakuolemista joudut odottamaan takaisinpääsyä kaksi tuntia.

Ryömiminen

Ryömimällä pääset metrin korkuisten kolojen alitse. Ryömiminen onnistuu kyykkäämällä lattiapalikkaa katsoessasi.

Takominen

Suurin osa rautaesineistä valmistetaan takomalla. Takomiseen tarvitset avuksi pajapihdit. Rauta tai rautahippu asetetaan vasempaan käteen ja pihdit oikeaan käteen. Tämän jälkeen pihdeillä oikeaklikataan tulta, jolloin rauta kuumentuu. Kun valmistat esineen takomalla, tulee se vielä karkaista oikeaklikkaamalla pataa, jossa on vettä. Tämän jälkeen esine on valmis, mutta työkalut ja aseet tulee vielä hioa tahkolla ennen käyttöä.

Terveys

Kun menetät elämäpisteitä, palautuvat ne pikkuhiljaa takaisin vältettyäsi vahingon ottamista noin minuutin ajan.

Kaivaminen

Maan alta löydät sekä Valtakauden omia että vanillasta tuttuja mineraaleja. Kaivaminen on kannattavampaa pohjoisemmilla pituusasteilla. Muista tukea kaivantosi sortumisten välttämiseksi!

Viljely

Palvelimella voit tavallisen vehnän lisäksi kasvattaa esimerkiksi tupakkaa. Yltäkylläisyyden estämiseksi kasvamista on hidastettu roimasti, joten pienemmillä pelloilla viljely ei ole kannattavaa. Sirpillä helpotat tuntuvasti rengin työtä.